reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

12. Uluslararası Antakya Film Festivali izleyicisiyle buluşmaya hazır.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Ansam Kültür Derneği ve Fotofilm Kültür Sanat işbirliği ile 18 – 24 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenen “12. Antakya Uluslararası Film Festivali sinema severlerle buluşmaya hazır.

Barış ve huzurun, çok kültürlülüğün dünyaya örnek olan kadim kenti ANTAKYA “Sanat İyileştirir” sloganıyla film festivaline hazırlanıyor. Medeniyetler Şehri Antakya halkı, Festivaline sahip çıkıyor.
18-24 Ekim tarihlerinde yapılacak olan 12. Uluslararası Antakya Film Festivali’nde bu yıl 76 film yarışacak. 6 şubat depreminde Antakya halkı sadece yakınlarını değil, koca şehirlerini de kaybettiler. Çoklu kültürün bir arada olduğu şehir şimdi film festivali ile renklenecek. Depremde Sinema Salonları yıkılan kentte, halk filmleri konteyner kentlerde ve Açık Hava Sinemasında izleyecekler.
Bu yıl 12. Düzenlenecek olan Uluslararası Antakya Film Festivali 18-24 Ekim de yapılacak. Festival de Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Belgesel Film Yarışması, Öğrenci Filmleri Yarışması, Deneysel ve Belgesel Film Yarışmasında toplam 76 film yarışacak.
Uzun Metraj juri: Jüri Başkanı Yönetmen – Murat Düzgünoğlu, Oyuncu – Ümmü Putgül, Oyuncu – Bülent Keser, Yönetmen Takashi Yuki, Müzisyen, Müzik Prodüktörü – Saki Çimen, Yapımcı – Emre Oskay, Yönetmen – Sandra Mitrovic,
Belgesel Jüri: DoçDr. Öğr üyesi – Özden Toprak, Yapımcı Yönetmen – Taha Feyizli, Yönetmen – Güven Beklen, yönetmen – Giuseppe Malpasso
Kısafilm Jürisi: Yönetmen – Yeliz Gürkan, Senarist Yönetmen – Oğulcan Yaygınoğlu
Ayşenur E Gökçe

KONTEYNER KENTLERDE FİLM GÖSTERİMİ
Deprem nedeniyle yıkılan Sinema Salonlarının olmamasından dolayı yarışma filmleri 2 ayrı konteyner kentlerde gösterime konularak halkla buluşturulacak. Festivalin Açılış filmi gösterimi’ 18 Ekim saat 19.30 Habibi Neccar konteyner kent, Üçgedik / Antakya.
Film gösterimleri Koç Konteyner Kent(Umut Kent) Kongre Salonu / Antakya ve Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim fakültesi Konferans Salonunda olacak. Festivalin ödül töreni ise 24 Ekim saat 18.00 de Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim fakültesi Konferans Salonu olacak.

reklam

YORUM YAP